O kanalu

Klasik je jedinstven kabelski/IPTV kanal koji emitira igrane, duge, kratke, dokumentarne filmove i serije 24/7 - sve domaće - s ciljem promocije i popularizacije domaćeg, regionalnog filma.

Uz svu onu stariju produkciju na kojoj smo počeli, Klasik danas sadrži gotovo 40% novije produkcije i formata o kojima na početku nismo mogli ni sanjati. To dokazuje interes gledatelja za naš kanal što kroz reakcije na društvenim mrežama, što kroz egzaktne brojke o gledanosti, a to nam je sve potvrda da radimo dobru stvar.

Klasik smo pokrenuli vođeni prvenstveno idejom stvaranja „mjesta susreta regionalnog filma“ i omogućavanja mladim naraštajima uvid, a starijim prisjećanje na mnoga legendarna i antologijska filmska djela. Želja nam je bila ponuditi najbolje od filmske produkcije, a istovremeno omogućiti promociju domaćeg, regionalnog filma. Rezultati koje ostvarujemo, a iz godine u godinu su sve bolji, pokazuju da smo u tome i uspjeli.

Emitiranje je krenulo 27.10.2010. točno u podne, ne znajući što nas zapravo čeka. Danas je Klasik TV sinonim za domaće filmove i serije s ovih prostora te ima izuzetno vjernu publiku. Vjerujemo da toj vjernosti ide u prilog činjenica da ne prekidamo filmove reklamama, da emitiramo 12 igranih filmova dnevno, da imamo do 10 premijera mjesečno i da emitiramo naslove koji bude pozitivne emocije. 

Već nekoliko godina drži visoku poziciju po gledanosti i nalazi se među top 5 filmskih kanala u Hrvatskoj, s dosegom od preko 3.000.000 gledatelja u regiji i šire.

Kao ljubitelji domaćeg, regionalnog filma trudimo se educirati našu publiku i pružiti im mogućnost gledanja najkvalitetnijeg kulturno značajnog sadržaja - od kultnih filmova i serija iz prošlog stoljeća do najnovijih filmskih ostvarenja. Trenutna baza Klasik TV sadržaja broji preko 1.600 naslova iz svih zemalja regije: Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Crne gore i Makedonije.

Osim kroz emitiranje domaćeg, regionalnog sadržaja na našem kanalu, dodatno radimo na promociji domaće produkcije tako što podupiremo rad više od 20 filmskih festivala u cijeloj regiji.

Klasik ima ambiciju dalje se razvijati pa tako možete očekivati pregršt novog atraktivnog sadržaja i programskih noviteta. Budućnost našeg kanala će uvijek biti domaći, regionalni sadržaj uvijek djelomično baziran na tradiciji i filmskoj kulturi unazad 50 godina, ali okrenut budućnosti, modernoj produkciji i formatima koji se danas traže. 

IZJAVE OPERATERA

Klasik je postao veći od sebe samog. I na početku, kad je lansiran, Klasik je bio TV kanal koji je imao odličnu ponudu domaćeg i jugoslavenskog filma u prošlih sedamdesetak godina, no danas pruža užitke u još većem, ali i pomnom odabiru igranog, dokumentarnog, animiranog i serijskog TV programa s ovih područja – kako retrospektivnog tako i recentnog. Odličan odabir na odličnoj televiziji i samo neka se tako nastavi, jer gledanost od strane korisnika govori da je to pravi smjer.
Željko Šafranec, Ekspert za razvoj proizvoda, HP Produkcija

Snaga Klasika počiva na objedinjavanju nekoliko važnih nam stvari na jednom mjestu – sjećanje i oživljavanje kvalitetnih filmskih i TV ostvarenja iz naše regije, promociju domaće filmske produkcije, pruža nam zabavu, educira nas i okuplja cijelu obitelj u slobodnim trenucima. Sadržaj KlasikTV-a se po svom konceptu razlikuje od ostalih domaćih i inozemnih Pay-TV kanala te je od svojih začetaka stasao u nezaobilazan TV kanal u Iskon.TV i MAXtv ponudi. Klasik ima svoju vjernu publiku i pokriva široku bazu naših korisnika koji ga prate. Vrlo smo zadovoljni našom suradnjom s KlasikTV-om i njegovim kontinuiranim ulaganjem u kvalitetu i osvježavanjem programske ponude. Želimo Klasiku još mnogo uspješnih godina rada na našem tržištu i u inozemstvu.
Aleksandra Vranjican, Expert TV Content Management - HT, Head of Content - Iskon
adresa

Banjavčićeva 22
10000 Zagreb, Hrvatska

Email
DIREKTOR

Z
‍‍

UredniK programa

Igor Tomljanović
igor@klasiktv.com

KLASIK

KTV Hungary kft.
VAT: HU25053658