2021. godina – godina rekorda za Klasik TV

Opširnije

Turbulentna i mnogima izazovna 2021. godina, koja se nastavila na neobičnu 2020. godinu, za nas na Klasik TV-u bila je po mnogočemu uspješna.

Proslavili smo 11 godina emitiranja najboljih domaćih filmova i serija uz specijal od 7 premijera na Klasiku, tijekom 2021. emitirali smo brojne cikluse od binđanja do komedija preko premijernih naslova na kanalu, a ostvarili su se i mnogi ciljevi koje smo godinama priželjkivali.

Rast popularnosti Klasik TV-a

Jedan od tih ciljeva svakako je bilo povećanje brojki gledanosti, a to je ono s čime se itekako ponosimo u 2021. godini. Najviši mjesečni SHR od pokretanja kanala dogodio se upravo u prosincu 2021. - 0,91% SHR (Izvor: AGB Nielsen HR).

Osim što je zadnji mjesec u godini probio sve rekorde, cijela je godina bila rekordna - 2021. godina se pokazala kao najuspješnija godina našeg kanala – uz prosječan mjesečni SHR od 0,69% (Izvor: AGB Nielsen HR).

Iako je 2021. definitivno najuspješnija godina kanala, trend rasta SHR gledanosti krenuo je još 2018. godine, a prošle godine definitivno je kulminirao snažnim brojevima i ono što je najvažnije - novim gledateljima. To samo pokazuje kako smo već godinama na pravom putu!

Zbog toga možemo reći kako je 2021. godina bila i više nego uspješna godina te smo sigurni kako će 2022., uz brojne promjene koje spremamo, opravdati velika očekivanja, a sve kako bi našim gledateljima pružili najbolji regionalni sadržaj.

Klasici jugoslavenske kinematografije, ali i novija izdanja

Klasik TV dostupan je na preko 30 operatera u regiji, a ostvaren doseg od 6 milijuna gledatelja u regiji (Hrvatska, Srbija, BiH, Slovenija, Crna gora, Makedonija) i šire, dovoljno govori o našem značaju i potencijalu!

Pored emitiranja nadaleko poznatih kultnih jugoslavenskih filmova i serija te novih igranih i dokumentarnih naslova, čime na kanalu uvijek možete pronaći najbolje od filmske produkcije i regionalnog stvaralaštva, u 2021. godini svoje gledatelje častili smo i brojnim premijernim emitiranjima.

Premijerno su se prikazivali filmovi novijih izdanja poput „Montevideo, Bog te video!“ „Kumek“, „ZG 80“, do starijih, ali jednakovrijednih filmova i serija, kao što su „Samac u braku“, „Rekvijem za teškaša“, „Prokleta avlija“, „Volio bih da sam golub“ i mnogi drugi.

Kroz brojne filmske cikluse i maratone, poput ciklusa Ive Andrića i Gorana Markovića i binđanje kultnih serija kao što je „Jelenko“ iznova smo otkrili bogatstvo filmske baštine ovih prostora.

Što nas očekuje u 2022. godini?

Od modernizacije kanala – osvježenja cijelog vizualnog identiteta - do novog i premijernog sadržaja, ali i prodaje oglasnog prostora na kanalu, spremamo puno promjena u ovoj godini koja bi za nas mogla biti ogromna prekretnica.

Možemo samo reći kako jedva čekamo da vidite naše novo ruho, a do tada svoju dnevnu dozu filmova pronađite na našem Facebooku i Instagramu.

Datum objave
10
01
2022