Zavirite u premijerne naslove na KLASIKU!

Svibanj na KLASIK donosi, uz već poznate i obožavane evergrine, i premijere koje će vas jednako oduševiti. Red komedije, red drame, red trilera u kombinaciji s voljenim glumcima čekaju vas samo na KLASIKU.

Za nasmijan mjesec reći ćemo Doviđenja u Čikagu (14. 5., 20:00) i pridružiti se bivšim policajcima Bokiju i Pajku koji, nakon otkaza u službi, u Beogradu otvaraju detektivsku agenciju. Na njihovom putu do željenog Chicaga i zarade naći će se mafijaška organizacija, ali i policija. Zahvaljujući svojoj trapavosti, naći će se u bezbroj nepredviđenih situacija. Glumačka postava predvođena Batom Živojinovićem i Nikolom Simićem pod redateljskom palicom Zorana Čalića recept je za uspjeh.

Možda nećemo stići do Chicaga, ali do dalekog Istoka sigurno plovimo. Naš Brod plovi za Šangaj (17. 5., 22:05), a vas pozivamo da se ukrcate s nama. Na njemu vas čeka radnja inspirirana romanom “Samac u braku” i tek vjenčani bračni par čije su sreća i bračna idila samo predstava za javnost. Privatno među njima vlada otuđenost, netrpeljivost i potisnute strasti.

Za dozu napetosti pobrinut će se Napadač (29. 5., 00:25), drama inspirirana kultnom Zonom sumraka. Žanrom smještena između fantastike i trilera, prati uspješnog čovjeka, televizijskog voditelja koji svoj život živi lagodno i sretno. Sve se mijenja kad ga jedne noći napadne nepoznati napadač. Od tada počinje njegova besciljna potraga, udaljavanje od obitelji i prijatelja, a sve kulminira u trenutku kad on sam diže ruku na nepoznatog čovjeka.

Odmor od svakodnevnih obaveza osigurat će Terasa na krovu (30. 5., 21:35). Tamo vas čekaju susjedi Ratko i Krekić, muškarci u svojim pedesetima koji se svaki na svoj način nosi s nedaćama rata, dijeleći krovnu terasu. Dolazak mlade djevojke Anđe prisjetit će ih na njihovu mladost i probuditi nostalgiju.