Tisuću lica Dragana Bjelogrlića

Glumac, redatelj, producent - sve je to legenda regionalne sedme umjetnosti Dragan Bjelogrlić. U karijeri dugoj više od 40 godina pojavio se u više od 90 uloga, a posljednjih 20-ak proslavio se kao producent i redatelj. No iako je postao dio filmske legende, gluma nije bila primarni Bjelogrlićev izbor. Vrsni matematičar u osnovnoj školi, osvajač plivačkih medalja u srednjoj i student Građevinskog fakuleta, od malih je nogu bio svestran. Sudbina je htjela drugačije pa je na drugoj godini studija ipak shvatio da građevina nije za njega te je ipak upisao Fakultet dramskih umjetnosti.

PRVA ULOGA S 15 GODINA

Pred kamerama se Bjelogrlić prvi puta našao još u srednjoj školi i to u legendarnom filmu Branka Bauera “Boško Buha”. Regionalnu slavu donijela mu je uloga Slobodana Popadića u legendarnoj seriji “Bolji život”, nakon toga su se samo nizale uspješnice. “Crni bombarder”, “Pun mesec nad Beogradom”, “Lepa sela lepo gore” i drugi lansirale su Bjelogrlića među najcjenjenije glumce.

Osim ispred kamere, Drgana Bjelogrlić i više nego uspješno snašao se i iza nje. Prvo se iskušao kao producent, a prvi film koji je producirao bio je “Lepa sela lepo gore”. S bratom je sredinom 90-ih osnovao producentsku kuću Kobrafilm, a jedan od najpoznatijih proizvoda suradnje braće Bjelogrlić nezaboravna je serija “Vratiće se rode”.

OVJEKOVJEČIO TOMU ZDRAVKOVIĆA

Da njegov talent nema granica pokazao je uzevši u ruke redateljsku palicu. Već mu je njegov redateljski prvijenac “Montevideo, Bog te video” donio pohvalu i kritike i publike, a ovaj se film našao i u izboru za srpskog kandidata za Oscara. Nakon filma, snimio je i istoimenu seriju i filmske nastavke ove priče.

Ulogu redatelja učvrstio je serijom “Senke nad Balkanom”, a među redateljske zvijezde lansirali su ga filmovi “Toma” i “Čuvari formule”. Poseban talent za stvaranje i prikazivanje priče svrstali su Dragana Bjelogrlića među najtraženije glumce i režisere.

Od svojih je početaka Bjelogrlić pokazao da s njegovim talentom nema šale, a podsjetit će vas na to i KLASIK vikendom posvećenim upravo ovoj legendi sedme umjetnosti. Prisjetite se još jednom nezaboravnih Bjelogrlićevih uloga te 13. i 14. 7. uživajte u nekim od njegovih najboljih ostvarenja.