Senke nad Balkanom

Senke nad Balkanom u svibnju na Klasik TV-u!

Serija koja je osvojila domaću publiku, ali i svjetski streaming servis Amazon, dolazi na Klasik TV! Od 7.5. gledatelji Klasika mogu uživati u prvoj sezoni ove hit serije!

Ovog proljeća donosimo vam pravu poslasticu u obliku serije „Senke nad Balkanom“ - poznatog producenta i redatelja Dragana Bjelogrlića („Toma“, „Južni vjetar“, "Vratiće se rode", "Montevideo", „Lepa sela lepo gore“...).

Radnja serije smještena je u Beogradu, u burnom periodu s kraja dvadesetih godina prošlog stoljeća, a prožeta je povijesnim činjenicama i fikcijom.  

Balkan kao prostor u kojem se sukobljavaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal je ambijent u kojem se ova serija odigrava. Dragan Bjelogrlić nam donosi  “postmodernu balkanskog televizijskog prostora” kroz atmosferske kadrove, neočekivane obrate i dobro osmišljene likove.

Pored Bjelogrlića koji u seriji igra glavnu ulogu, u Senkama nad Balkanom gledamo i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, ali i međunarodnu postavu koju čine slavni ruski glumci Aleksandar Galibin i Andrej Zibrov, kao i publici dobro poznati Goran Bogdan, Bojan Navojec, Toni Mihajlovski i Petar Arsovski.

Scenarij za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Danica Pajović, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, dok glazbu potpisuje Magnifiko.

Inače, zanimljivo je kako je upravo serija „Senke nad Balkanom“ prva iz domaće produkcije koju je u svoju ponudu uvrstio globalni streaming servis – Amazon, a ujedno je i nagrađena Zlatnom antenom za najbolju seriju 2017. godine na 8. Festivalu domaćih igranih serija u Srbiji.

Izvanredne „Senke nad Balkanom“ pratimo od 7. svibnja, svake subote i nedjelje u 21:00. Osim zanimljivog svibnja uz Senke nad Balkanom, u lipnju spremamo još iznenađenja – stiže nam serija koja slovi za jednu od najboljih serija 2000-tih „Vratiće se rode“ te kultni film koji je svojedobno bio i srpski kandidat za Oscara –„Lepa sela lepo gore“.