Rođendan u znaku sretne trinaestice

Za neke možda nesretan, ali nama je 13 itekako sretan broj. Upravo ove godine slavimo sretni trinaesti rođendan, koji ćemo proslaviti kako drugačije nego fantastičnim filmskim vikendom.

Rođendanski party započinjemo komedijom prepunom ludih fora, još luđih scena i nezaboravnog ‘dedinog’ leša. Naravno, riječ je o filmu Mrtav ‘ladan (27. 10., 20:00) koji će vas povesti na suludo putovanje do Vršca uz lepezu šarolikih likova. Poslije Vršca, zaputite se u Beograd na legendarni nogometni okršaj u filmu ZG80 (27. 10., 21:50) uz koji ćemo se prisjetiti glasovite utakmice između Dinama i Crvene zvezde.

Slavlju će se pridružiti i obitelj Topalović (Maratonci trče počasni krug, 28. 10., 20:00) čije je pogrebno poduzeće izvor salvi smijeha, obiteljskih razmirica i pokojeg neuspješnog pokušaja razvoja biznisa. Na party će vas, kao prave goste, dovesti Taksi bluz (28. 10., 21:40) i vozač Marko čije će zgode i nezgode obilježiti subotnju večer.

Nedjelju ipak posvećujemo filmovima koji su nas proslavili, kultnim ratnim jugoslavenskim klasicima. Zaputite se na Sutjesku (29. 10., 20:00) i jednu od najvažnijih epizoda partizanskog pokreta. Poraz koji je postao pobjeda zauvijek je zabilježen u filmu koji i danas ima široku publiku. Volite li više letenje, Partizanska eskadrila (29. 10., 22:10) odvest će vas na početke osnivanja partizanskog ratnog zrakoplovstva.

Red komedije, red drame i red jugoslavenskih evergrina, za rođendanski vikend pripremili smo kao pravi slavljenici za svakoga ponešto. Uživajte u tri dana vrhunskih filmova i proslavite s nama veseli 13. rođendan!