Provedite Božić uz neodoljive filmske priče

Zamislite snježnu večer, toplu dekicu i filmske priče koje griju srce - sveje to dio našeg božićnog filmskog maratona. Ove godine, blagdanski dani bit će obogaćeni filmovima koji slave emocije, čari djetinjstva i smijeha.

Badnjak započinjemo jednim od najljepših filmskih i književnih klasika, “Brezom” (24. 12., 20:00). Tragična ljubavna priča o nesretnoj djevojci Janici podsjetit će vas na važnost ljubavi i dobrote, ali i nježnosti koju dugujemo jedni drugima. Često smatran jednim od najboljih domaćih filmova, “Breza” je često hvaljena i zbog neidealiziranih likova i tehnike snimanja. Pod redataljskom palicom Ante Babaje, ovaj će vas film istovremeno rastužiti i podsjetiti na važnost jednostavnosti i malih trenutaka koji život znače.

Božić uljepšavamo snjegovitim ličkim krajolikom i jednim od najljepših dječjih filmova. “Vuk samotnjak” (25. 12., 20:00) pokazao nam je snagu prijateljstva, ali i proslavio Slavka Štimca, kojem je ovo bila prva filmska uloga. Neodoljiva priča o prijateljstvu između dječaka Ranka i psa Hunda vratit će vas u neko ljepše doba i podsjetiti na hrabrost koju smo imali kao djeca. Savršen izbor za blagdanski ponedjeljak.

Volite li više političke zavrzlame i život otočana koji je sve samo ne običan i dosadan, pođite s nama na Trećić. Tamo vas čeka “Osmi povjerenik” (25. 12., 21:25) koji će na ovom zabačenom otočiću pokušati organizirati lokalne izbore. Uz pomoć Tonina, mladića koji svoj manjak životnog iskustva nadoknađuje velikim srcem, i šašavih Trećićana osmi povjerenik Siniša Mesjak riješit će politička pitanja i spoznati što je u životu doista važno.

Kraj blagdanskog vikenda donosi vam dramu “Sokol ga nije volio” (26. 12., 21:35). Snimljena prema istoimenom kazališnom komadu Fabijana Šovagovića, ova drama tužni je prikaz seoske realnosti čovjeka kojega je sustav slomio. Vrhunska gluma Filipa Šovagovića i filmski debi Filipa Šovagovića, uz tematizaciju kontroverznih događaja domaće povijesti s vremenom je ovom filmu donio kultni status i pohvale kritike.

Filmski blagdani najljepši su blagdani, a oni s pravim domaćim potpisom čekaju vas na KLASIKU od 24. do 26. prosinca.