Premijere osvajaju KLASIK

Za sve ljubitelje domaćeg filma, KLASIK je pripremio pregršt iznenađenja - premijere filmova najrazličitijih žanrova, koji su nastali tijekom različitih perioda, emitirat će se cijelog lipnja! Spremite se i ne zaboravite pratiti kanal kako ne biste propustili svog favorita!

Vir - Drama koja je okupila glumačke legende Dragana Nikolića, Mirjanu Karanović i Milorada Mandića Mandu priča priču o periodu devedesetih iz ugla mladih. Oni pokušavaju pronaći sebe dok ih okolnosti sputavaju i vuku na dno. Film se sastoji od tri različita tijeka radnje, od kojih svaki prati različitog junaka tijekom 48 sati, sve dok u njihovim životima ne dođe do velikog preokreta… “Vir” se emitira 6. 6. od 22:20.

Taksi bluz - Šarmantna komedija s Andrijom Miloševićem u glavnoj ulozi. Tijekom jedne urnebesne noći pratimo Marka, propalog dramaturga koji radi kao taksist. Naizgled uobičajen dan na poslu pretvorit će se u kaos, kad mu u vozilo ušeta dječak koji je pobegao iz doma za nezbrinutu djecu… Glumačku ekipu čine još i Milena Predić, Nikola Đuričko, Sergej Trifunović i mnogi drugi. “Taksi bluz” na programu je 10. 6. od 20 sati.

Mamula - Imamo nešto i za najhrabrije - horor Mamula priča priču o dve studentice iz Amerike, koje dolaze u Crnu Goru kako bi posjetile prijatelja iz djetinjstva. Družina nakon par dana odlučuje posjetiti misteriozni otok Mamulu, uprkos upozorenjima da se tamo događaju opasne i začudne stvari. Nakon što otkriju tajnu koju Mamula krije, životi će se im naći u opasnosti… “Mamula” vas čeka 15. 6., 25 minuta nakon ponoći!

Nekad su bili ljudi je slovenski film iz 2021. godine. Moamer Kasumović, koji igra jednu od glavnih uloga, otkrio je da nakon više od 10 godina, opet udružio snage sa redateljem Goranom Vojnovićem i glumcem Francescom Borchijem - prvi put je to bilo na filmu “Piran Pirano”. Pratimo priču Vučka i Lava koji će upasti u veliku nevolju nakon što im plan da dobiju novce od osiguravajućeg društva pođe po zlu… Film je na programu 20. 6. od 22:40.

Doktor Rej i đavoli je film rađen u koprodukciji Srbije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, a dobio je podršku fondacije “Nicholas Ray” iz New Yorka. U biografiji ovog čuvenog redatelja postoji takozvana “crna rupa” između 1963. i 1967. godine, pa film otkriva šta se događalo u ovom tajanstvenom periodu njegova života. Režiju potpisuje Dinko Tucaković, a glavne uloge povjerene su Paulu Murrayu i Draganu Bjelogrliću. Rezervirajte 28. 6. od 20:55!

Pozivamo vas da budete uz KLASIK i najbolje domaće filmove!