Premijere najrazličitijih žanrova u svibnju: Hit filmovi po prvi put na KLASIKU

Čekaj me, ja sigurno neću doći

Filmska priča iz 2009. prati Alena, koji pati nakon što ga je ostavila dugogodišnja djevojka. Unatoč savjetima prijatelja, on se i dalje javlja Teodori, dok se ona zaljubila u Nemanju. Problem postaje veći jer Nemanja ne želi nju, već Marinu, koja ga i ne primjećuje – predmet njenih snova je upravo Alen. Pošto svatko želi biti s onim tko ne želi njega, stvara se začarani krug nesretnih i izmučenih ljudi, u čijem središtu se nalazi Bane, vlasnik kafića kojem se svi redom žale, dok on nema kome… Uloge tumače Miloš Samolov, Mirjana Karanović, Gordan Kičić.

Rusko meso

Rusko meso je kriminalistički triler iz 1997. godine. Kako je Laura, nakon izlaska iz zatvora, počela raditi u javnoj kući, njena smrt nije nikoga iznenadila. Međutim, njena sestra ne vjeruje da se radi o samoubojstvu kako je zaključeno u policijskom izvještaju i započinje svoju istragu. Pod lažnim imenom se zapošljava u istom bordelu u kojem je radila Laura i počinje otkrivati mračni svijet prostitucije, krijumčarenja, organiziranog kriminala… U filmu igraju Barbara Nola, Goran Grgić, Ivo Gregurević…

Smrt čovjeka na Balkanu

Smrt čovjeka na Balkanu je crna komedija o balkanskom mentalitetu, specifična po tome što se cijela radnja odvija u jednom danu, praktički u jednom kadru. Kada kompozitor izvrši samoubojstvo ispred svoje web kamere, pucanj će privući susjede, koji nisu svjesni da je ona uključena. Dok čekaju policiju, piju, jedu, igraju šah, sjećaju se pokojnika, a događaji kreću neočekivanim putem onda kada shvate da ih kamera cijelo vrijeme snima… Uloge tumače Emir Hadžihafizbegović, Radoslav Milenković, Nataša Ninković.

Šesti autobus

Šesti autobus je film iz 2022. godine koji je baziran na istinitoj priči. Mlada Amerikanka pokušava pronaći čovjeka iz svoje prošlosti, koji nikad neće biti pronađen. Film je o ljudima čija je sudbina i dalje nepoznata, o potrazi za identitetom i vjerom, a temelji se na građi koja je prikupljana više od 10 godina. U filmu igraju Zala Đurić, Marko Petrić, Maša Đorđević.