Premijere na KLASIKU u ožujku donose duhovite i istinite priče o suvremenom društvu

Ljudožder vegetarijanac

Ekranizacija romana doktora Ive Balenovića priča o naoko uspješnom ginekologu koji očekuje napredovanje na poslu. On je sociopat, vegetarijanac, ima luksuzan stan i auto, brine o svom izgledu i djeluje pošteno u tranzicijskom okruženju kakvo je hrvatsko društvo. Prava istina o doktoru je da je korumpiran i beskrupulozan, te počinje baviti se i neetičkim abortusima jedne javne kuće.

Ova horor-drama bila je 2012. nominirana za prestižnu filmsku nagradu Oskar za najbolji strani film, a "Ljudožder vegetarijanac" bit će prikazan na programu 10. 3. u 21:50.

Oprosti za kung fu

Dugometražni hrvatski film o patrijarhalnom okruženju i tradicionalizmu Dalmatinske zagore kroz komične i dramatične elemente šalje poruku protiv netolerancije, prije svega rasne. Trudna djevojka se nakon rata vraća u svoje selo dok njena obitelj ne zna da ona nosi dijete druge boje kože. Dolazak djeteta na svijet donosi velike potrese u ovoj maloj sredini.

Film "Oprosti za kung fu" bit će prikazan na programu 17. 3. od 21:50.

Realna priča

Film je duhovita i emotivna priča o glumcu koji misli da se cijeli svijet urotio protiv njega. Redateljski prvijenac Gordana Kičića, u kojem se pojavljuje i on u ulozi Veljka

Radisavljevića, oslikava gorući problem glavnog lika kojemu se čini da svi neskladovi i nesuglasice potječu od ljudi koji ga okružuju, a ti sukobi s neposrednom okolinom često su vrlo komični.

Ovo uzbudljivo ostvarenje pogledajte na KLASIKu, 22. 3. u 20:00.