Petkom na Divljem Zapadu

Lovci na skalpove, 5. 4., 22:35

Joe Bass (B. Lancaster) je traper koji uživa u slobodnome životu u prirodi i svakoj kapljici whiskyja koje se usput dočepa. Dok se vraća iz još jednog uspješnog lova i već sanja užitke koji ga čekaju u civilizaciji, popušta mu pozornost te njegov konj natovaren prvoklasnim krznima mijenja vlasnika i bez njegova pristanka. Umjesto pića, kupke i žena, dobiva odbjegloga crnoga roba Josepha Winfielda Leeja (O. Davis) koji je bombastično ljeporječiv baš kao i ime koje nosi. Tek što se počeo miriti s lošom trampom, ostaje i bez neželjenoga suputnika jer mu ga ugrabi beskrupulozni lovac na skalpove Jim Howie (T. Savalas) koji sa svojim razbojnicima putuje u Kaliforniju. Kako se u karavani tko zna kako našao i konj s krznima s početka priče, zlosretnome traperu ne preostaje ništa drugo no slijediti lovce na skalpove i čekati povoljnu prigodu...

Dvoboj kod Diabla, 12. 4., 22:55

Poručnik McAlister (B. Travers) zadužen je za pratnju konvoja sa streljivom do udaljene vojne tvrđave. Put do nje vodi preko teritorija koji kontoliraju Apači, a vojnici koji stoje McAlisteru na raspolaganju uglavnom su neiskusni novaci. Jedini su mu oslonac iskusni civilni izvidnik Jess Remsberg (J. Garner) i bivši vojni narednik, sada krotitelj konja, Toller (Sidney Poitier)... U glavnim su ulogama izvrsni James Garner i Sidney Poitier, a sjajan nastup zabilježila je i omiljena glumica Ingmara Bergmana Bibi Andersson.

Sedmorica veličanstvenih, 19. 4., 23:00

Meksičko selo čija populacija ne poznaje nasilje već samo mukotrpan rad na zemlji na stalnom je udaru bandita koji im otimaju hranu zagorčavajući im život.Umorni od konstantnog izrabljivanja i terora konzultiraju se sa seoskim mudracem koji im poručuje da je vrijeme za borbu.Predstavnici seljana odlaze preko granice ne bi li pronašli oružje, međutim, u jednom mirnom američkom gradiću nailaze na Vina (Steve McQueen) i Chrisa (Yul Brynner), dvojicu prijatelja i revolveraša koji ih uvjeravaju da im je pametnije unajmiti ljude koji znaju s oružjem.Njih dvojica okupljaju ekipu od sedam iskusnih revolveraša od kojih većina vjeruje kako će dobiti nagradu ukoliko obrane selo.Oni dolaze među seljane i pokušavaju ih naučiti revolveraškim vještinama istovremeno spremajući obranu sela.

Revolveri sedmorice veličanstvenih, 26. 4., 23:50

Sedmorica veličanstvenih opet jašu u ovom "brzopoteznom nastavku" (Variety) jedne od najpoznatijih vestern saga u povijesti filma. George Kennedy i James Whitmore predvode ove smjele, zadivljujuće pustolovine koja uzbuđuje bez prestanka! Kada ozloglašenom desperadu Chrisu Adamsu (Kennedy) ponude izdašnu nagradu da oslobodi mladog meksičkog revolucionara iz zatvora, njegova ekipa smjelih revolveraša kreće u pustolovinu života i otkriva cilj koji je vredniji od zlata.