Obračun na KLASIKU svakog dana (skoro) u podne!

Sedmorica veličanstvenih, 17. 7. 12:05

Meksičko selo čija populacija ne poznaje nasilje već samo mukotrpan rad na zemlji na stalnom je udaru bandita koji im otimaju hranu zagorčavajući im život.Umorni od konstantnog izrabljivanja i terora konzultiraju se sa seoskim mudracem koji im poručuje da je vrijeme za borbu.Predstavnici seljana odlaze preko granice ne bi li pronašli oružje, međutim, u jednom mirnom američkom gradiću nailaze na Vina (Steve McQueen) i Chrisa (Yul Brynner), dvojicu prijatelja i revolveraša koji ih uvjeravaju da im je pametnije unajmiti ljude koji znaju s oružjem. Njih dvojica okupljaju ekipu od sedam iskusnih revolveraša od kojih većina vjeruje kako će dobiti nagradu ukoliko obrane selo.Oni dolaze među seljane i pokušavaju ih naučiti revolveraškim vještinama istovremeno spremajući obranu sela.

Sabata, 20. 7. 11:40

Skupina lopova opljačka sef sa 100,000 dolara i planira iskoristiti novac za kupnju zemljišta u blizini željezničke pruge koja je u planu izgradnje. Lopovi misle da su prošli nekažnjeno, ali nisu računali na Sabatu (Lee Van Cleef), nasilnog, beskrupuloznog lovca na ucjene s jakom željom da se domogne novca. On se udruži sa svojim partnerom, Bendžom (William Berger), i lokalnim banditom po imenu Carrincha (Pedro Sanchez). Sabatino brzo potezanje pištolja i dovitljivost lopovima će stvoriti pakao.

Posljednji apaš, 25. 7. 12:10

Adaptiran prema romanu "Bronco Apache" iz 1936., ovaj revolucionarni vestern baca suosjećajan pogled na borbe Indijanaca na poslijeratnom Zapadu. Massai (Burt Lancaster), jedini apaški ratnik koji se još bori nakon Geronimove predaje, uhićen je i smješten u vlak koji je krenuo prema zatvoru na Floridi. Nakon odvažnog bijega, on se vraća kući svojoj ljubavnici, Nalinle (Jean Peters), pješice, ali put je dug i podmukao, a vlasti su mu sve bliže.

Objesite ga bez milosti, 27. 7. 11:35

Vješanje je uvijek bilo najveća zabava u gradu. Ali, napravili su dvije pogreške, objesili su pogrešnog čovjeka i nisu završili posao!

Banda od devet ljudi nepravedno optužuje Jeda Coopera (Clint Eastwood) za ubojstvo i krađu stoke. Oni ga objese i tako ga ostave da umre u mukama. Ali Jed Cooper ne umire! On je preživio vješanje i postepeno se vraća na svoju predhodnu profesiju šerifa i kreće u potragu za onima koji su ga linčovali kako bi ih odveo pred lice pravde.

Dobar, loš, zao, 30. 7. 12:05

Na jugozapadu tijekom Građanskog rata, tajanstveni stranac Joe (Clint Eastwood) i meksički odmetnik Tuco (Eli Wallach) stvaraju neugodno partnerstvo -- Joe predaje razbojnika za novac, a zatim ga spašava dok ga vješaju. Kada Joeov pucanj na omču pođe po zlu tijekom jedne eskapade, bijesni Tuco pokušava ga ubiti. Muškarci se, međutim, naglo ponovno udružuju kako bi pobijedili sadističkog kriminalca i unionističku vojsku te pronalaze 20.000 dolara koje je vojnik zakopao u pustinji.