Ne propustite dolarsku trilogiju Clinta Eastwooda!

Lijepe vijesti za sve ljubitelje vesterna i one koji će tek to postati - najpoznatija trilogija ovog žanra čeka vas tijekom lipnja na KLASIKU!

Za šaku dolara prvi je dio “dolarske trilogije” i njemu možemo zahvaliti što je pokrenuo val novog podžanra “špageti vesterna”, koji je ovaj nadimak dobio zbog svoje zemlje porijekla, Italije. Postigao je ogroman uspjeh kod publike, proslavio je svog redatelja Sergia Leonea, kao i Clinta Eastwooda koji do tada nije bio naročito poznat među američkom publikom. Također je zaslužan za vraćanje cjelokupne vestern kulture u centar pažnje. “Za šaku dolara” je na programu 15. 12. od 23:45.

Za dolar više drugi je nastavak trilogije i bavi se dobro poznatim motivima osvete i sukoba dobra i zla. Sam film obilježen je brojnim zanimljivostima. Redatelj Leone nije znao da krši neke tabue tadašnjeg Hollywooda, pa se tako u filmu pojavljuje akter koji puši marihuanu, zatim postoji scena ubijanja konja, kao i suočavanje ubojice i žrtve u istom kadru. “Za dolar više” poslužio je kao inspiracija posljednjem dijelu trilogije, koji se smatra najboljim vesternom svih vremena. Podjednako atraktivan i kao dio trilogije i kao ostvarenje samo za sebe, na programu je 22. 12. od 23:15.

Dobar, loš, zao - Posljednji i vjerojatno najpopularniji dio trilogije. Ovo trosatno ostvarenje istinski je predstavnik žanra i odlično ističe Leoneov osjećaj za napetost, likove i priču. Dobar je Blondie, loš je Anđeosko oko, zao je Tuco - njih trojica su u potrazi za 200 tisuća dolara i neće dopustiti da im se išta nađe na putu. Redatelj Leone za filmske lokacije ponovno je odabrao Španjolsku, a glavna uloga je naravno opet pripala Clintu Eastwoodu. Trilogija se zatvara 29. 12. od 23:05!