Mjesec vrhunskih premijera

Ustanička ulica, 2. 4., 20:00

Mladi tužitelj Dušan dobiva slučaj koji mora držati u strogoj tajnosti. Naizgled zatvoren i skoro zastarjeli predmet koji mu daje nadređeni iz korijena će promijeniti njegov život. Svjedoka nema, a dokazi su nepotpuni. Ipak, Dušan je odlučan i ustrajan u potrazi za istinom. Tragivo postaju sve jasniji i velike tajne izlaze na vidjelo poslije mnogo godina. Sasvim slučajan, ali i sudbonosan susret, dovodi ga do čovjeka koji se već dugo krije pod lažnim imenom. Međutim, Dušan istovremeno shvaća da više nikome ne može vjerovati. Iza svakih vrata krije se nova tajna, a i najbliži suradnici – na čelu s nadređenim – postaju sumnjivi i naizgled umiješani u cijeli slučaj…

Tomo Bakran, od 9. 4., 20:00

„Tomo Bakran“ je jugoslavenska televizijska miniserija u produkciji RTV Zagreb, odnosno televizijski film u dva dijela, premijerno emitiran 1978. godine. Predstavlja adaptaciju dviju novela Miroslava Krleže - Smrt Tome Bakrana i In extremis - a scenarij je napisao Ivo Štivičić. Radnja se događa 1923. godine u Zagrebu, kada režim Kraljevine SHS provodi brutalnu represiju nad svojim protivnicima, pri čemu su posebna meta pripadnici ilegalne Komunističke partije Jugoslavije. Naslovni lik, tumači ga Duško Valentić, mladi je simpatizer komunista kojeg je policija uhitila i podvrgla brutalnom mučenju, uslijed kojeg je završio u bolnici.

Igla ispod praga, 18. 4., 20:00

Crnohumorna drama o mrzovoljnom svećeniku Petru koji se vraća u idilično maleno selo na crnogorskom poluotoku kako bi se brinuo za bolesnu majku. Uvjeren je kako je nebo postalo ravnodušno na ljudsku patnju. Napustila ga je supruga, majka ga tek povremeno prepoznaje, a ima i problema s buntovnim sinom tinejdžerom. No tu nije kraj njegovim mukama. Kad se lokalnim stanovnicima pruži prilika za unosnu prodaju zemljišta, Petar odbije prodati svoj dio. S namjerom da ga otjeraju iz župe, skupina živopisnih i osvetoljubivih seljana počne mu svakodnevno zagorčavati život te uspijevaju uvjeriti praznovjerno selo da je Petar uzrok svih nevolja na otoku.

Ne igraj na Engleze, 23. 4., 21:45

BULE, PIKSI i PAUN dugogodišnji su prijatelji koji žive u Beogradu. Iako vrlo različitih karaktera, imaju zajedničku strast - klađenje na rezultate utakmica engleske nogometne lige. Ovog puta, za njih je klađenje više od igre jer je svakom od njih očajnički potreban novac. Tijekom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvjesnost rezultata izbacit će nenadano na površinu sve “prljavo rublje” njihovog odnosa. Samo jedan rezultat zauvijek će promijeniti njihove živote i staviti na “kocku” njihovo tridesetogodišnje prijateljstvo.

Realna priča, 27. 4., 21:55

Film “Realna priča” vodi nas kroz sagu o glumcu Veljku Radisavljeviću, koji osjeća kao da se cijeli svemir urotio protiv njega. Veljko je hodajući problem i čvrsto vjeruje da sav nesklad stvaraju ljudi oko njega, zbog čega često upada u komične sukobe s prijateljima, obitelji, kolegama, pa čak i sa slučajnim prolaznicima. U iščekivanju velike uloge za koju vjeruje da će riješiti sve njegove kaose, Veljko počinje gubiti osjećaj za svoje stvarne probleme.