Malo drame ne škodi

Najbolje domaće drame čekaju vas ovog ožujka na Klasiku! Vi se opustite, a mi ćemo unijeti dozu dramatičnosti u vašu svakodnevicu. Red topline, red suza, red smiješaka, baš sve imamo u dramskim filmovima koji uvijek iznova oduševljavaju publiku.

Tragedija, politička situacija i povezanost dvojice polubraće obilježit će film “Braća po materi” (20. 3., 20:50). U središtu radnje pratimo Veselina i njegova polubrata koji, iako pripadaju različitim svjetovima i političkim sistemima, na kraju dokazuju da su na neki način sudbinski povezani i braća po majci. Obiteljska drama “Armin” (21. 3., 20:45) pokazat će vam koliko snažni očev ponos i ljubav mogu biti. Fokusirana na odnos oca i sina, ova će vas drama ganuti, povremeno nasmijati, ali i oduševiti glazbenim umijećem mladog Armina.

Samo jedan nesretni potez njegove djevojke Maše pretvorit će Slobodana od poslušnog i dobroćudnog mladića u buntovnika. Film “Dečko koji obećava” (25. 3., 23:45) prati Slobodanov put od mladića čiji je život isplaniran, a budućnost osigurana, do buntovništva i potpune promjene životnog stila. Snimljena prema klasiku hrvatske književnosti, drama “Breza” (27. 3., 20:50) prati sudbinu lijepe i krhke djevojke Janice koja se nakon udaje za seoskog zavodnika Marka nađe u braku bez ljubavi i pod stalnim pritiskom njegove obitelji. Nesretan završetak trudnoće prikovat će ju za krevet, a odbijanje zvanja liječnika dovest će do tragičnog završetka.

Jedan od najboljih filmova iz opusa Rajka Grlića, “Samo jednom se ljubi” (29. 3., 22:30), pokazuje svu apsurdnost i tragediju ideološke rigidnosti komunističke Jugoslavije. U središtu radnje naći će se mladi partizan Tomislav i ballerina Beba koje će ideološka situacija dovesti u nezavidan položaj.