Ljubavni blok na KLASIKU u veljači donosi nezaboravne komedije i kultne naslove

U mjesecu ljubavi na KLASIKU vas očekuju neka od najboljih filmskih ostvarenja u kojima se isprepliću ljubavne i životne priče s povijesnim i društvenim okolnostima, a neke će vas nasmijati do suza. Prepustite se filmskoj ljubavnoj čaroliji u veljači.

Šest dana juna

Film donosi priču o životu mladih krajem šezdesetih godina 20. stoljeća. Mladi zanatlija, tokar, dobiva poziv za vojsku u koju treba poći za šest dana. Te dane provodi uobičajeno, na poslu, s prijateljima uz nogomet, na plaži, u kafiću. Ali tog ljeta u njegovo mjesto stigli su vršnjaci iz velikog grada. Tu je i lijepa djevojka koju on krišom gleda, ali se boji prići joj, a kad to konačno učini, njegov život dobiva novi smjer….

Film „Šest dana juna” na programu je 5. veljače od 20:00 sati.

Oficir s ružom

Sukob ljubavi i dužnosti događa se u poslijeratnom Zagrebu, 1945. godine kad ideologija diktira životne sudbine. Partizanski oficir zaljubljuje se u udovicu višeg društvenog sloja čiji je suprug bivši sudionik NOB-a. Glavni protagonist kojeg tumači maestralni Žarko Laušević ženama koje voli donosi po jednu ružu – ovo je istovremeno scena iz koje je izveden naziv filma. Okolnosti i sudbina vode ga u smrt, a žene koje je volio ostaju same.

Film „Oficir s ružom” na programu je 8. veljače od 20:00 sati.

Lude godine

Prvi film iz istoimenog čuvenog jugoslavenskog filmskog serijala priča je o problemima mladih, ali istovremeno i slika dvije društvene suprotnosti, radničke klase i građanske buržoazije, koje usprkos prividnoj jednakosti socijalističkog društva postoje. Komični film snimljen je 1977. godine i proslavio je glavne protagoniste, glumce Dragomira Bojanića i Marka Todorovića.  

Film „Lude godine” na programu je 19. veljače od 20:00 sati.

Comic Sans

Hrvatska komedija novijeg datuma snimljena je na otoku Visu. Glavni junak, uspješan grafički dizajner Alan Despot doživljava živčani slom nakon uzaludnog pokušaja da spasi vezu s djevojkom. Na nagovor majke odlazi na otok s otuđenim i ekscentričnim ocem i organizira sahranu za tetku koja je preminula. Alan tamo susreće drugu bivšu djevojku i njenog zaručnika – sve ovo donosi mu uvid u njegov život iz drugačijeg kuta.

Film „Comic Sans” na programu je 19. veljače od 22:20.

Šta se zgodi kad se ljubav rodi

Jugoslavenska filmska komedija šesti je nastavak filmskog serijala Lude godine koji je snimljen sredinom osamdesetih godina. U jednoj od najpopularnijih komedija u SFRJ glavni likovi Marija i Boba roditelji su mladog Miše koji se u glazbenoj školi zaljubljuje u Ruskinju Natašu. Natašini roditelji nastoje zabraniti tu vezu i vraćaju je u Moskvu. Za razliku od roditelja, djedovi Žika i Milan pružaju punu podršku mladom Miši…

Film „Šta se zgodi kad se ljubav rodi” na programu je 23. veljače od 20:00 sati.