Ljetno izdanje najboljih KLASIKOVIH naslova

Bitka na Neretvi, 3. 7., 20:55

Početkom 1943. godine jedanaest njemačkih i talijanskih divizija, jedan ustaški zdrug i 18.500 četnika Draže Mihajlovića počeli su s provođenjem plana "Weiss 1" kako bi uništili partizanske jedinice. Pritisnuti nadmoćnijim neprijateljem partizani su se s Vrhovnim štabom i 4.500 ranjenika i tifusara našli opkoljeni u dolini Neretve. Ostao je samo jedan most na čijoj su drugoj strani čekale jake četničke snage pripremajući se za masakr ranjenih boraca, tifusara i naroda. Tito naređuje rušenje mosta. Iznenađeni neprijatelj prebacuje svoje snage na sjever predviđajući da će partizani tamo pokušati proboj iz obruča. Međutim, u toku samo jedne noći partizani pokraj srušenog grade improvizirani most i prebacuju se na drugu stranu Neretve izigravši neprijatelja, a u odlučujućem obračunu četničke snage doživljavaju definitivni vojnički i politički poraz u II. svjetskom ratu.

Šesti autobus, 15. 7., 20:00

Radnja serije događa se kroz dva razdoblja, 1991. u Vukovaru i 2008. u Beogradu i Vukovaru.

1.ep. Olivija, mlada Amerikanka, dolazi u Beograd na suđenje za ratne zločine na  farmi Ovčara počinjene nakon vukovarske bitke 1991. Nakon toga ide u Vukovar gdje sreće Josipa kojeg je upoznala na suđenju i nakon što upozna i njegove suborce, hrvatske branitelje, spoznaje da je priča puno zamršenija nego što je mogla i zamisliti. No, i Olivija ima tajnu koja ju je dovela u Vukovar.

2.ep. Na sprovodu jednog branitelja u Vukovaru Olivija od Josipovog prijatelja i bivšeg suborca, a sadašnjeg savjetnika predsjednika Republike, saznaje da je postojao misteriozni šesti autobus, jedan više od službene priče o pet autobusa koji su odveli zarobljenike na Ovčaru. Priča je ponovo vodi na suđenje u Beograd gdje prisustvuje svjedočenju pukovnika JNA koji je imao izravna saznanja o šestom autobusu. Tu priča poprima novi zaplet.

3.ep. U trećoj zadnjoj epizodi Olivija dolazi do saznanja o svojoj prošlosti zbog čega je i došla u Hrvatsku, a otkrivaju se i istine o ljudima koji su imali veze sa šestim autobusom, a koji je danas okružuju. Olivija se zaljubi u Josipa, no pitanje je je li je ta ljubav moguća ili je prošlost šestog autobusa previše opterećuje.

Breza, 17. 7., 20:00

Lijepa i krhka seoska djevojka Janica udaje se za seoskog zavodnika, šumara Marka. Uz prešutnu dozvolu okoline, Marko i nakon ženidbe nastavlja s raskalašenim životom, provodeći dane i noći u krčmama. Janica ubrzo ostane u drugom stanju, no trudnoća završava nesretno, pobačajem. Iako je bolesna i iscrpljena, suprugova obitelj tjera ju da obavlja teške poslove. Jedini koji Janicu voli i pomaže joj je seoski čudak. Nakon što Janica padne u postelju, muževa obitelj ne želi joj pozvati liječnika.

Parada, 19. 7., od 21:25

Mladi homoseksualni par, Radmilo (Miloš Samolov) i Mirko (Goran Jevtić) žive zajedno, ali u tajnosti zbog osuda i napada zadrte zajednice. Radmilo (35) je uspješan veterinar koji ne želi isticati svoju seksualnu orijentaciju, no podržava partnera Mirka (30), čiji je san organizirati prvu uspješnu gay paradu u Beogradu. Pride je 2001. godine završen nasiljem i krvoprolićem na ulicama ovog milijunskog grada, ali Mirko želi da se osam godina kasnije okupljanje ipak dogodi iako situacija ni danas nije ništa bolja u glavnom gradu Srbije.

Nacionalističke i neonacističke organizacije ujedinjuju se u pokušaju da još jednom spriječe povorku. No Radmilu i Mirku pomoć stiže sasvim neočekivano od homofoba i bivšeg gangstera Limuna (Nikola Kojo), danas vlasnika male agencije za zaštitu, te njegove zaručnice Biserke (Hristina Popović), vlasnice kozmetičkog salona. Njih dvoje će prvi stati u zaštitu homoseksualnog para, a time i cijele parade, sve kako bi obranili slobodu svoje zemlje. Limun i Biserka predstavljaju oličenje Miloševićeve Srbije 90-ih kada su pod sankcijama pištolj i nasilje bili jedini način da se dobije što se želi.

Šešir profesora Koste Vujića, 21. 7., 20:00

Priča je ovo o nevjerojatnom profesoru njemačkog jezika Kosti Vujiću i razredu maturanata Prve muške gimnazije u Beogradu, koju su pohađali Mihailo Petrović, Mika Alas, Јovan Cvijić, Pavle Popović, Јaša Prodanović i mnogi drugi znameniti ljudi koji su obilježili cijelu jednu epohu kao akademici, profesori, ministri, političari...

Lik Koste Vujića, kojeg igra Aleksandar Bereček, bio je ekscentrični profesor još ekscentričnijim đacima, učenicima Prve beogradske gimnazije, a događaji tog vremena smisleno su opisani, prvenstveno u romanu koji autorski potpisuje Milovan Vitezović, a zatim i u rimejku TV serije, čiju režiju potpisuje Zdravko Šotra.