Listopad na KLASIKU uz najbolje domaće horore!

Jeste li se zaželjeli malo svježijeg vremena, večeri pod dekicom, toplog čaja? Na sve ove stvari pomislimo kad počne jesen, a KLASIK se pobrinuo da i svojim programom isprati najstrašniji mjesec u godini! Evo što sve čeka ljubitelje horora!

Sveto mesto (26. 10., 00:40) jedan je od najvećih horora srpske kinematografije, baziran na pripovijetki Nikolaja Gogolja iz 1835. godine. Od istog redatelja koji je režirao “Leptiricu”, stiže filmska priča koja se ponovno gradi na motivima folklora i bazirana je na klasiku, samo ovoga puta ruske književnosti. U pitanju je djelo vanvremenske kvalitete, koje nakon više od 20 godina djeluje podjednako originalno kao i kad se pojavilo!

Krvopijci (27. 10., 01:10) je po mnogo čemu neobičan film, a najprije po tome što predstavlja neočekivanu mješavinu komedije i horora, pa samim time pruža odličnu filmsku zabavu. Priča priču o Zagrebu koji je pust zato što se vjeruje da ulicama hara vampir koji napada usamljene žene. Debitantsku ulogu u filmu imala je Ksenija Marinković, a režiju i scenarij potpisuje Dejan Šorak.

Izbavitelj (28. 10., 00:40) je možda i najjezivije ostvarenje s naše liste! Siromašni pisac zaljubljuje se u kćer profesora i u isto vreme shvaća da vlast u gradu preuzima posebna vrsta štakora, koja ima moć preuzeti ljudsku fizionomiju. Malo po malo, pretvaraju sve stanovnike, od gradonačelnika do skitnice, u sebi slične…

Film se proslavio zbog svoje atmosfere, slojevite priče i scenografije, a nosi titulu prvog hrvatskog dugometražnog horora.

Mamula (29. 10., 01:45) spada u novije horore, koji se mogu pohvaliti i odličnom produkcijom. Snimljen na istoimenom crnogorskom otoku, film priča priču o sireni mesožderki koja svojom pjesmom mami i hipnotizira muškarce. Film se izdvaja svojom fotografijom, režijom i kadriranjem, dok je sama lokacija snimanja dosta pomogla radnji i atmosferi – otok je kao stvoren za horor film. Ostvarenje pored domaćih okuplja i strana glumačka imena, poput Franca Nera.

Procep (30. 10., 00:25) – radnja ovog filma u najmanju je ruku neočekivana! Američki vojni satelit koji završava na srpskom tlu, vremensko-prostorni procjep kroz koji je astronaut usisan i vraćen na Zemlju 40 godina kasnije, opet šarolika glumačka ekipa, predvođena američkim glumcima Kenom Foreeom i Monteom Markhamom – dovoljno da zainteresira i najravnodušnije!

Davitelj protiv davitelja (31. 10., 23:50) – listu zatvaramo ostvarenjem koje se ne može izbjeći ako pričamo o domaćim hororima – svi znamo za “legendu kriminala”, koji je istovremeno edipovac i koga majka kažnjava ukoliko ne proda sve karanfile, što ovog antijunaka pretvara u serijskog ubojicu…

Ne propustite biti uz KLASIK i u listopadu, jer vas čekaju prava filmska uzbuđenja, samo za najhrabrije!