Kad ljubav udari u glavu

Dolazak proljeća znači i raspoloženje koje nas ljulja na sve strane. Znaju to Žika i njegova urnebesna obitelj kojoj ljubavne zavrzlame nisu nimalo strane. Upravo zato smo vam na Klasiku pripremili tjedan smijeha i ludila. Klasici uz koje ćete se nasmijati do suza, zabaviti i prisjetiti mladenačkih ljubavi čekaju vas od subote 11. do četvrtka 16. 3.

Kako ćemo ludi tjedan započeti nego “Ludim godinama” (subota, 11. 3., 21:25), prvim dijelom kultnog serijala poznatog kao “Žikina dinastija” Zorana Čalića. Saznajte kako su se upoznali Marija i Boba, neiskusni mladi par koji tek otkriva čari prve ljubavi, ali se i susreće s patrijarhalnim shvaćanjem kod kuće, u školi i društvu. Završetak škole pred Mariju i Bobu stavlja nove izazove, a svaka obitelj ima svoj cilj po pitanju njihove veze. Hoće li se njih dvoje vjenčati ili reći zbogom, pogledajte u urnebesnom nastavku “Došlo doba da se ljubav proba” (nedjelja, 12. 3., 21:30). No, ne hvata ljubavno ludilo samo mlade. U trećem dijelu serijala uz Mariju i Bobu, na meti Kupidove strelice našli su se i sam Žika, ali i Marijina majka. Hoće li dvoje mladih uspjeti dovesti roditelje u red, saznajte u komediji “Ljubi, ljubi, al’ glavu ne gubi” (ponedjeljak, 13. 3., 20:45).

Potrošačka groznica donijet će krizu u Marijin i Bobin brak pa će uz dijete, zanemariti i jedno drugo. U priču će se naravno upetljati djedovi Žika i Milan. To može značiti samo jedno - smijeh do suza. “Idi mi, dođi mi” (utorak, 14. 3., 20:55) još je jedan podsjetnik da se sa Žikom ne valja zezati. Mali Miša došao je u godine kad se i sam zaljubljuje i to ni više ni manje nego u Ruskinju. I dok Mišini roditelji vezu ne odobravaju, djedovi Žika i Milan podupiru mlade ljubavnike. Uslijedit će potpuni kaos i saznat ćemo “Šta se zgodi kad se ljubav rodi” (srijeda, 15. 3., 20:45). U posljednjem filmu serijala “Žikina ženidba” (četvrtak, 16. 3., 20:50) Milan odlučuje promijeniti Žikin život i pronaći mu ženu. Oglas objavljen u domaćim i stranim novinama donijet će brojne kandidatkinje, a Milan će uskočiti pri odabiru kako Žika ne bi pogriješio u izboru!