Jutro na KLASIKU

Fudbal, nogomet i još ponešto

Dokumentarna serija redatelja Igora Stoimenova, „Fudbal, nogomet i još ponešto“, govori o nogometu na prostorima bivše Jugoslavije. Kroz osam epizoda i preko sedamdeset intervjua gledatelji će imati priliku podsjetiti se, a neki i saznati, zašto je nogomet bio i ostao najpopularniji sport na ovim prostorima.

Od prve lopte koja je stigla u Bačku do formiranja novih država, o reprezentaciji i klubovima, utjecaju nogometa na ovdašnju kinematografiju, o velikim natjecanjima, sjajnim pobjedama i sramnim porazima, trofejima i padovima, o nogometnim fenomenima i namještenim rezultatima. Svi najznačajniji nogometni trenuci jedne zemlje koje više nema.

Ovaj izvanredan uradak nudi uvid u kompleksnu povijest nogometa na Balkanu i kako su se događaji izvan travnjaka odražavali na igru i na samu društvenu stvarnost, a seriju možete gledati na KLASIKU od 12. 2., svakoga dana u 11:10 sati.

SFRJ za početnike

Dokumentarno-zabavni serijal, kolažnog tipa, sastavljen je od 16 epizoda. Svaka epizoda tematizira nekoliko pojmova ili fenomena vezanih uz kulturu svakodnevice bivše Jugoslavije, i to onako kako ih se sjećaju nekadašnji državljani Jugoslavije – s nostalgijom, sarkazmom, humorom, bez opterećenja i politikanstva. Emisije se temelje na privatnim sjećanjima, bez zalaženja u službenu historiografiju i ideološke analize.

Serijal pogledajte na KLASIKU od 18. 2. u jutarnjem terminu od 9:50 sati.

Samac u braku

Popularna televizijska serija premijerno je emitirana 2013. godine te stekla veliku popularnost i postala je omiljena među gledateljima zbog svoje dramske priče i karakterističnih likova.

Radnja serije smještena je u mali Vojvođanski grad i prati život uspješnog mladog odvjetnika, najpoželjnijeg neženje, Radmila Tomića. Radmilova ženidba sa nepoznatom Beograđankom izaziva veliki interes i razne komentare. Međutim, nitko ni ne sluti da se iza prividne slike idilične ljubavi i bračne sreće krije velika drama mladog para.

Serija uspješno istražuje temu ljubavnih odnosa, idealiziranja partnera, laži kao i izazova s kojima se susreću mladi prilikom sklapanja braka. Gledatelji imaju priliku poistovjetiti s glavnim junacima svakoga radnog dana od 19. 2., od 8:55 sati.

Robna kuća

Svojevrsna televizijska enciklopedija zajedničkog nasljeđa. Iznosi činjenice, urbane legende, mitove, fenomene, skrivene detalje. Serija prati prve doticaje zapadne kulture početkom 50-ih godina na festivalima zabavne glazbe, zatim novi val, partizanske spektakle, uspjeh Bijelog Dugmeta, komedije Duška Kovačevića i osvajanje Kupa šampiona. U sklopu ove dokumentarne serije prikazano je više od 150 intervjua snimljenih u Beogradu, Ljubljani, Splitu i Zagrebu.

Autentičnosti serije pridonijela su značajna imena regionalne javne scene. Između ostalih u seriji sudjeluju: Bata Živojinović, Ljubiša Samardžić, Dragan Nikolić, Neda Arnerić, Milena Dravić, Emir Kusturica, Darko Rundek, Zdravko Čolić, Lepa Brena, Relja Bašić, Slobodan Šijan, Darko Rundek, Mirko Ilić, Vlada Divljan, Veljko Bulajić, Goran Bregović i mnogi drugi.

Pridružite se naslijeđu i uspomenama kroz koje nas Robna kuća vodi na KLASIKU, od 26. 2., u 10:25 sati.