Premijerno pogledajte film „Čaruga“!

Kako se jedan čovjek, od heroja i romantičnog revolucionara, pretvorio u surovog ubojicu?

Ovo je priča o hajduku, koji je pod svaku cijenu želio donijeti revoluciju u svoju domovinu.

Godine 1918. Čaruga postaje vođa pobunjenih seljaka, koji žele podijeliti zemlju veleposjednika između sebe. Nakon njegova ubojstva, Čaruga dospijeva u zatvor iz kojeg ubrzo bježi i pridružuje se pobunjenicima, čiji je glavni cilj borba za pravdu. Čaruga postaje poznat kao zaštitnik sirotinje, međutim to s vremenom prerasta u sve češće pljačke i ubojstva. Tako od jednog simbola pobune i borca za pravdu, postaje surov lik, opsjednut novcima i moći.

Redatelj Rajko Grlić za ovu je kompleksnu političku dramu angažirao „prvi tim“ jugoslavenskih glumaca. Ipak, kreiran u vrijeme velike besparice, „Čaruga“ je na veliko platno stigao težim putem. Film je pet godina čekao na blagoslov filmskih kuća i za to su ga vrijeme pratile brojne političke optužbe i financijske nedaće.

Snimanje je trajalo osam tjedana, ekipa je brojala 85 profesionalaca, dok je za potrebe filma korišteno 45 različitih objekata. Još jedna zanimljivost je da su glumci koristili originalno oružje iz muzeja i da je prema nekim procjenama ispaljeno 15 tisuća metaka!

Pozivamo vas da pogledate ovo, po mnogočemu posebno ostvarenje, 3. veljače, od 20 sati, premijerno na KLASIKU!