Filmski klasici uz zvuk valova

Servantes iz Maloga Mista, 6. 6., 20:00

Malo misto živi svojim životom, ali ne zaostaje za vremenom. Direktor hotela Roko Prč nastoji organizirati turizam, pa uvodi prvu nudističku plažu. Njegova žena Anđa dovodi dva rođaka iz Dalmatinske Zagore i zahtijeva od muža da ih zaposli. Jedan od njih, Ikan, dopadne se lijepoj Šveđanki. Iz Čilea se u malo misto vratio Tonči zvan Servantes, dakako, bez ikakve zarade. Pao je na vrat svojoj tetki Keki, koja i bez njega ima dovoljno problema. Servantes također doživljava neočekivanu romansu.

Pad Italije, 10. 6., 20:55

Na dalmatinskom otoku partizanski komandant Davorin likvidira, po partijskom shvaćanju nemoralna, prijatelja i suborca Niku i njegovu ljubavnicu, talijansku suradnicu Krasnu. Potom se vjenča s lijepom Veronikom, kćerkom lokalnog bogataša. Zahvaljujući Davorinovu nemaru, na otok se po talijanskoj kapitulaciji iskrcaju nacisti, ustaše i četnici.

Čuvar plaže u zimskom periodu, 25. 6., 20:00

Odrastao u atmosferi promašenog braka svojih roditelja, mladić želi da pođe svojim putem u život. Škola koju je završio ne pruža mu šanse da se zaposli, pa zato prihvati mjesto čuvara plaže u zimskom periodu. Oženi se djevojkom koju voli, vjerujući da ljubav može da prebrodi sve teškoće. Ubrzo uvidi da su i njegovi roditelji jednom poletno počeli, ali da su taj polet ugušile životne nedaće. Žena ga napusti, otac mu umire i mladić se našao pred novim početkom, ali sada opterećen gorčinom.

Plamen nad Jadranom, 25. 6., 21:30

Film je priča o sudbini jednog razarača i o patriotskoj svijesti mladih oficira mornarice koji, u prvim danima rata, pokušavaju spasiti svoj brod kako ne bi pao u ruke neprijatelja. Poslije objave kapitulacije i poziva na predaju, komandant razarača ne pokazuje inicijativu i odnosi se kapitulantski prema situaciji. Pomoćnik komandanta očigledno surađuje s neprijateljem i nastoji da se brod preda neprijatelju. Dva oficira, Mihajlo i Sergej, insistiraju da se brod probije do savezničkih luka, pridobijaju posadu i spremaju proboj. Međutim, kapitulantski raspoložen komandant uz pritisak svoga pomoćnika naređuje vraćanje broda u bazu. Brod okupiraju Nijemci, Mihajla zatvaraju u brodski zatvor, ali ga Sergej oslobađa i zajednički dižu brod u zrak.