Domaći akcijski hitovi na Klasiku

Imamo savršeni lijek protiv siječanjskog bluesa! Ciklus domaćih akcijskih filmova unijet će dozu adrenalina u prvi mjesec u godini. Od komedija do trilera, imamo izbor koji će zadovoljiti sve ukuse. Pozivamo vas da najtmurniji mjesec provedete pod toplom dekicom uz Klasik i genijalne akcijske hitove iz domaće produkcije.

Akcijski siječanj započinjemo trilerom Lavirint (17. 1., 22:05). Liječeni kockar Pop, nakon 20 godina izbivanja, vraća se u rodnu zemlju gdje susreće prijatelja iz mladosti Lakija. Neodlučan oko toga čime bi se bavio u životu, Pop s Lakijem odlazi na duhovnu seansu koju shvaća olako sve dok mu se ne ukaže duh prijatelja iz mladosti Zorana Radosavljevića. Pop posumnja da je Zoran umro nasilnom smrću i odluči se istražiti slučaj.

Da domaća komedija nema premca, dokazuje Mala pljačka vlaka (24. 1., 23:45), debitantski film Dejana Šorka. Smješten u ličku zabit 1918., Mala pljačka vlaka vješto se poigrava klišejima špageti vesterna i ismijava ih na osobito duhovit način. U središtu radnje nalaze se mala žandarmerijska postaja u zabačenim gudurama, načelnik Cokula i njegov ljuti suparnik Todor Strašni s kojim Cokula poskrivećki surađuje. Kad se u priču upetljaju carski inspektor iz Beča i njegova pratnja, situacija postaje više nego komična.

Ako ste ipak više ljubitelj mafijaških zapleta, oduševit će vas Poslednji krug u Monci (28. 1., 18:05). Film prati autsajdera koji, tražeći smisao života, završava u raljama kriminala, a potom i kao vođa jugoslavenske mafije u Italiji. Ostavivši svoje neuspjehe iza sebe, dobiva bogatstvo i slavu, ali ne i ljubav. Ona ga čeka u Beogradu.

Posljednja u nizu je akcijska drama Daleko nebo (28. 1., 23:45). Uspoređivana čak i s Top Gunom, ova je drama uz izniman talent redatelja Stjepana Čikeša snimljena u suradnji s Jugoslavenskim ratnim zrakoplovstvom. Pratimo mladog pilota koji se u trenutku kvara aviona počinje prisjećati početaka svoje karijere, kao i oca koji je poginuo u sličnoj situaciji. U dilemi je pokušati učiniti ono što njegov otac nije uspio ili iskočiti iz aviona.