Divlji zapad na Klasiku

Dvoboj kod Diabla, 15. 9. 22:55

Poručnik McAlister (B. Travers) zadužen je za pratnju konvoja sa streljivom do udaljene vojne tvrđave. Put do nje vodi preko teritorija koji kontoliraju Apači, a vojnici koji stoje McAlisteru na raspolaganju uglavnom su neiskusni novaci. Jedini su mu oslonac iskusni civilni izvidnik Jess Remsberg (J. Garner) i bivši vojni narednik, sada krotitelj konja, Toller (Sidney Poitier)... U glavnim su ulogama izvrsni James Garner i Sidney Poitier, a sjajan nastup zabilježila je i omiljena glumica Ingmara Bergmana, Bibi Andersson.

Sedmorica veličanstvenih, 22. 9. 23:15

Meksičko selo čija populacija ne poznaje nasilje, već samo mukotrpan rad na zemlji na stalnom je udaru bandita koji im otimaju hranu zagorčavajući im život. Umorni od konstantnog izrabljivanja i terora konzultiraju se sa seoskim mudracem koji im poručuje da je vrijeme za borbu. Predstavnici seljana odlaze preko granice ne bi li pronašli oružje, međutim, u jednom mirnom američkom gradiću nailaze na Vina (Steve McQueen) i Chrisa (Yul Brynner), dvojicu prijatelja i revolveraša koji ih uvjeravaju da im je pametnije unajmiti ljude koji znaju s oružjem. Njih dvojica okupljaju ekipu od sedam iskusnih revolveraša od kojih većina vjeruje kako će dobiti nagradu ukoliko obrane selo. Oni dolaze među seljane i pokušavaju ih naučiti revolveraškim vještinama istovremeno spremajući obranu sela.

Revolveri sedmorice veličanstvenih, 29. 9. 23:15

Sedmorica veličanstvenih opet jašu u ovom "brzopoteznom nastavku" (Variety) jedne od najpoznatijih vestern saga u povijesti filma. George Kennedy i James Whitmore predvode ove smjele, zadivljujuće pustolovine koje uzbuđuju bez prestanka! Kada ozloglašenom desperadu Chrisu Adamsu (Kennedy) ponude izdašnu nagradu da oslobodi mladog meksičkog revolucionara iz zatvora, njegova ekipa smjelih revolveraša kreće u pustolovinu života i otkriva cilj koji je vrijedniji od zlata.