Ciklus Voja Brajović

Balkan ekspres, 5. 12. u 21:50

Posljednji dani mira u Srbiji, pred travanjskim slomom 1941. godine. Grupa sitnih lopova luta prerušena u glazbeni sastav "Balkan ekspres". Jedina briga ovih džeparoša je kako sačuvati glave na vjetrometini prvih ratnih strahota. Ljudi s dna, u tom strašnom i nemilosrdnom vremenu, izrastaju iz svojih do tada beznačajnih sudbina i postaju heroji jednog razdoblja.

Tajvanska kanasta, 12. 12. u 21:45

Četrdesetogodišnji nezaposleni arhitekt zaokupljen je izradom "mrdalica", nekakvih suludih pokretnih skulptura koje nitko osim njega ne shvaća ozbiljno. Takav, potpuno odgovara grupi sumnjivih tipova koji ga polako asimiliraju.

Halo taksi, 19. 12. u 21:40

Na jednoj taksi stanici na periferiji grada život teče normalno do trenutka kad se pojavi novi taksist - lijepa djevojka. Taksist i bivši bokser, sumnja da ga žena vara. Uhvativši je na djelu, obračuna se sa njenim ljubavnikom Bizmarkom. Nakon toga žena ga napusti, te biva pretučen i odluči istjera svoju pravdu. Istovremeno se i policija zainteresira za Bizmarka. Naime, sve djevojke iz njegovog društva su narkomanke i sve tajanstveno nestaju. U završni rasplet događaja umiješani su taksisti, predvođeni svojom lijepom kolegicom, Interpol i policija...

Nacionalna klasa, 26. 12. u 21:50

Mladić iz predgrađa, automobilski trkač u nacionalnoj klasi, u skladu sa svojom strašću slovi i kao veliki ljubavnik. Ali nije u skladu sa njegovim ambicijama da i dalje vozi u nacionalnoj klasi. Da bi prešao u višu klasu, mora pobijediti na važnoj trci, a da bi u tome uspio mora odgoditi vojni rok. Za to mu služi Mile, bubrežni bolesnik, koji umjesto njega ide na preglede. Međutim, to ne uspijeva kao što ne uspijeva ni izbjegavanje braka sa "službenom" djevojkom, koja je zatrudnjela.