Bindžajte Jelenka na Klasiku

Jedna od najdražih serija koja je obilježila brojna djetinjstva čeka vas ovog siječnja na Klasiku. Bindžajte s nama, odnosno pogledajte sve epizode Jelenka u jednom vikendu, od 13. do 15. 1. u 18:30, i prisjetite se dogodovština malih junaka koji od lovokradica čuvaju lane. Snimljena 1980., u trenu je osvojila sve gledatelje.

Pod redateljskom palicom Obrada Gluščevića i scenarističkim perom Maje Gluščević, serija Jelenko uključivala je proslavljenu glumačku postavu poput Špire Guberine, Zvonka Lepetića, Fabijana Šovagovića i Marije Sekelez. Ipak, one najvažnije uloge, mališana koji pomažu Jelenku medenku, osvojila su djeca koja su dolazila sve od Zagorja do Bosne i Hercegovine. Većini njih to su bile prve filmske uloge, a svojom su glumom dokazali da talent ne pita za godine.

Sama priča stavlja fokus na vrijednost prijateljstva, hrabrosti i zajedništva. Jelenko je izrazito maštovita serija, prepuna mudrosti i živosti. Djelomičnu inspiraciju Maja Gluščević pronašla je u klasiku domaće književnosti, Nazorovom “Bijelom jelenu”. Bezvremenska serija idealna je prilika za vraćanje u djetinjstvo i prisjećanje dogodovština malih junaka.

Vikend od 13. do 15. 1. provedite uz Klasik i maraton omiljenog klasika koji će oduševiti baš sve generacije.